Publică un anunț
piatasud.md

Șase conducători de motocultoare au fost descoperiți băuți la volan în Cahul, în ultimele trei luni

Șase conducători de motocultoare au fost descoperiți băuți la volan în Cahul, în ultimele trei luni
© Sursa: trm.md

Șase conducători de motocultoare, un căruțaș și patru motocicliști din raionul Cahul au fost descoperiți de poliție în timp ce conduceau vehiculele în stare de ebrietate.

Datele au fost comunicate pentru Ziuadeazi.md de Inspectoratul de Poliție Cahul, care a făcut un bilanț preliminar al operațiunii „Motociclist”, desfășurată din luna aprilie până în noiembrie 2024.

Din luna aprilie până în prezent, trei motocultoare, cinci motociclete și o căruță au fost implicate în accidente rutiere pe drumurile din raion. În șase cazuri motocicliștii nu aveau permise de conducere sau vehiculul nu era înmatriculat.

În total, în această perioadă IP Cahul a înregistrat 85 de cazuri de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere, dintre care 57 – cu implicarea șoferilor în stare de ebrietate.

Ultimul accident soldat cu decesul unei persoane a avut loc la Cahul în noaptea de 24 spre 25 iunie. Polițiștii au stabilit că un tânăr de 22 de ani în stare de ebrietate avansată, la volanul unui BMW, având doi pasageri printre care și un minor de 17 ani, a pierdut controlul asupra mașinii. Autoturismul a derapat de pe traseu, inversându-se. În consecință, tânărul de 17 ani, care, potrivit poliției, nu avea cuplată centura de siguranță, a fost aruncat din automobil, iar în urma traumelor a decedat.

Șoferul a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul testului a arătat o concentrație de 0,81 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. El a fost reținut pentru 72 de ore.

Pentru mai multe detalii: Viteza și alcoolul fac victime la Cahul. Un tânăr a decedat pe loc | VIDEO

Specificăm că în anul 2023 în Republica Moldova au fost înregistrate 336 de accidente rutiere cu implicarea șoferilor în stare de ebrietate. 23 de persoane și-au pierdut viața.

Potrivit art. 264 al Codului penal al Republicii Moldova, încălcarea care a cauzat vătămarea gravă a integrității corporale sau a sănătății sau chiar decesul unei persoane se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijlocul de transport. Pentru comiterea accidentului rutier în stare de ebrietate, soldat cu vătămarea gravă a integrității corporale sau a sănătății sau decesul unei persoane șoferii riscă de la 4 la 8 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijlocul de transport.

Autoare: Bianca Gorlenco

Articole similare