Publică un anunț
piatasud.md

Satul Bucuria va găzdui festivalul-concurs regional al cântecului și dansului popular ,,La vatra horelor bucuriene”. Vezi când va avea loc

Satul Bucuria va găzdui festivalul-concurs regional al cântecului și dansului popular ,,La vatra horelor bucuriene”. Vezi când va avea loc
© Sursa: ziuadeazi.md

Primăria satului Bucuria, împreună cu Consiliul Raional Cahul, organizează Festivalul-Concurs regional al cântecului și dansului popular ,,La vatra horelor bucuriene”, ediția XXXII. Evenimentul va avea loc pe 18 august, ora 11:00, la Casa de Cultură din s. Bucuria.

Programul festivalului va include parada portului popular, deschiderea oficială a sărbătorii, un spectacol folcloric și expoziția meșterilor populari.

Invitați de onoare ai evenimentului vor fi Federația ,,Star Music”, România, alături de Costel Oprea (președinte fondator).

Preselecțiile concursului ,,Sanremo Bravissimi Artiști 2025″ vor cuprinde secțiuni de muzică și dansuri de toate genurile, prezentate individual, în duet, trupe sau ansambluri. Pentru partea instrumentală (individual și orchestră), se acceptă prezentări de teatru, poezie, desen, pictură etc. La final se preconizează organizarea concursului Miss & Mister.

Taxa de înscriere la concurs este de 10 Euro invidual/secțiune. Pentru participarea fiecărui concurent/duet/trupă/ansamblu, tariful este de 5 Euro. Banii urmează a fi achitați în ziua concursului de preselecție.

Menționăm că La „Vatra Horelor” este cel mai longeviv festival de dans folcloric și se desfășoară o dată la doi ani în diferite locații ale țării.

Autoare: Bianca Gorlenco

Articole similare