Publică un anunț
piatasud.md

Schema de trecere ilegală a frontierei: „recrutori” din Moldova arestați în regiunea Odesa

Schema de trecere ilegală a frontierei: „recrutori” din Moldova arestați în regiunea Odesa

O nouă schemă de scoatere ilegală din țară a cetățenilor ucraineni apți de serviciu militar a fost dejucată de către polițiștii de frontieră ucraineni. Doi „clienți” și doi „recrutori” au fost prinși în apropierea satului Udobnoe din regiunea Odesa.

Potrivit Poliției de Frontieră, organizatorul schemei era un cetățean moldovean de 25 de ani, care se afla în Ucraina pentru a-și vizita fratele minor.Acesta l-a convins pe fratele său să îl ajute în afacere, oferindu-le „migrație” către Moldova în schimbul muncii agricole pe terenurile sale.

Fratele minor urma să transporte „clienții” peste graniță, în timp ce organizatorul supraveghea operațiunea. Planul lor a dat greș, fiind prinși de către polițiștii de frontieră din detașamentul Belgorod-Dnestrovsk.

„Interesant este faptul că ‘clienții’ urmau să plătească pentru trecerea ilegală a frontierei cu muncă fizică în agricultură pe pământurile străinului din Moldova”, au declarat reprezentanții Gărzii de Frontieră a Ucrainei.

Incidentul a fost sesizat Poliției Naționale, urmând a fi investigate indiciile unei infracțiuni prevăzute de articolul 332 din Codul Penal al Ucrainei – „Traficul ilegal de persoane peste hotarul de stat a Ucrainei”. În privința celor doi „fugari”, au fost întocmite procese-verbale pentru contravenție administrativă conform art. 204-1 din Codul de Contravenții Administrative al Ucrainei – „Trecere ilegală sau tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a Ucrainei”.

Articole similare