Publică un anunț
piatasud.md

Schimbări în regulamentul rutier: Suspendarea dreptului de a conduce pentru depășirea limitelor de viteză și încălcări repetate

Schimbări în regulamentul rutier: Suspendarea dreptului de a conduce pentru depășirea limitelor de viteză și încălcări repetate

Astăzi, Ivan Ciolac, șeful Serviciului patrulare Cahul, Taraclia, Vulcăneşti al Direcţiei patrulare „Sud” a INSP, a anunțat modificări în regulamentul rutier. Într-o declarație, acesta a vorbit despre importanța noilor prevederi și impactul acestora asupra șoferilor.

„Începând cu data de 06.07.2023 au survenit modificări în legislație, la capitolul «Depășirea limitei de viteză». S-au adăugat patru articole cu privire la suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 30 până la 180 de zile, în dependență de viteza de deplasare și în cazul comiterii încălcărilor repetate, în decursul unui an calendaristic”, a declarat Ivan Ciolac.

De asemenea, acesta a menționat care sunt consecințele pentru conducătorii auto care comit încălcări repetate față de pietoni și a explicat prevederile referitoare la acumularea punctelor de penalizare.

„În cazul în care conducătorul timp de un an a comis repetat încălcarea privind neacordarea trecerii pietonilor acesta este pasibil de răspundere contravențională cu suspendarea dreptului de a conduce vehicule”, a spus Ivan Ciolac.

De asemenea, șeful Serviciului de patrulare Cahul, Taraclia, Vulcăneşti al Direcţiei patrulare „Sud” a INSP, a subliniat că la capitolul „15 puncte de penalizare” – persoanele care acumulează pe parcursul a jumătate de an de la 15 puncte de penalizare și mai mult, dreptul de a conduce vehicule va fi suspendat de la 30 până la 180 de zile.

Dacă făptuitorul în timp de 5 zile de la data înștiințării nu se prezintă la cea mai apropiată unitate de Poliție pentru predarea permisului, perioada suspendării va fi prelungită cu încă 30 de zile.

Referindu-se la aplicarea noilor reguli, Ivan Ciolac a anunțat măsuri de supraveghere sporită pe teritoriul țării.

„Începând cu data de astăzi și mâine pe teritoriul țării se produc razii, filtre, pentru depistarea conducătorilor vitezomani și celorlalți care comit încălcări conexe.”

De asemenea, în timpul declarației, acesta le-a recomandat șoferilor să respecte regimul de viteză, să fie prudenți la trafic, să nu admită încălcări de ordin RCR și neadmiterea cazurilor de conducere a unităților de transport în stare de ebrietate sau sub influența altor substanțe stupefiante.

Aceste schimbări legislative și măsurile de aplicare au fost implementate în vederea creșterii siguranței rutiere și protejării vieților participanților la trafic. Prin respectarea noilor prevederi și adoptarea unui comportament responsabil în trafic, șoferii pot contribui la reducerea accidentelor și la îmbunătățirea climatului rutier.

Articole similare