Publică un anunț
piatasud.md

Școlile din Cahul și Ungheni sunt invitate să participe la un program de consolidare a practicilor inovative de predare și învățare

Școlile din Cahul și Ungheni sunt invitate să participe la un program de consolidare a practicilor inovative de predare și învățare

UNICEF Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), a lansat un program pilot pentru școlile din Cahul și Ungheni. Acesta are drept scop consolidarea capacităților profesorilor în domeniul tehnologiilor informaționale.  

În cadrul programului urmează a fi selectate între 8-10 școli din cele două raioane, cu accent pe treapta gimnazială. Până la 10 profesori din fiecare școală selectată la program vor participa la formări. Vor fi selectate cadre didactice care predau discipline precum: matematică, informatică, arte, biologie, chimie, fizică și alte discipline relevante. 

Proiectul include un curs modular online cu resurse digitale interactive, cu accent pe utilizarea instrumentelor digitale în procesul de predare. Cursul va fi dezvoltat de o echipă de experți internaționali și locali, în colaborare cu profesori implicați în proiectul pilot. Acesta urmează să fie finalizat și accesat gratuit online de toate cadrele didactice din Republica Moldova la sfârșitul anului academic 2023-2024. 

„Misiunea noastră, a Ministerului Educației și Cercetării, a instituțiilor de învățământ, dar și a cadrelor didactice este să asigurăm o educație de calitate în instituțiile în care activăm. Totodată, este important să fim în pas cu noile tehnologii informaționale și să le implementăm la clasă. Încurajez profesorii și școlile să aplice la acest program, să beneficieze de suport, să evolueze în activitatea profesională, să-și dezvolte competențele digitale și să fie în pas cu cerințele discipolilor. Împreună să asigurăm o educație de calitate”, susține Marcelina Baleca, șefa Direcției politici în domeniile învăţământ general și învățare pe tot parcursul vieții. 

Instituțiile de învățământ sunt invitate să depună dosarul de înregistrare, completând formularul online până pe 7 noiembrie 2023: https://forms.gle/iqqAgQ1Ru7cHC3F66

Proiectul pilot este dezvoltat sub egida Ministerului Educației și Cercetării, în cadrul programului EU4Moldova: Regiuni Cheie, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UNICEF Moldova și PNUD, în parteneriat cu ATIC, programul „Tekwill în Fiecare Școală”. Proiectul pilot se desfășoară pe perioada anului școlar septembrie 2023 – mai 2024.

Articole similare