Publică un anunț
piatasud.md

Scorul 3:0 | Spania a obținut o victorie în fața Croației în meciul de la EURO 2024

Scorul 3:0 | Spania a obținut o victorie în fața Croației în meciul de la EURO 2024
© 15 June 2024, Berlin: Spain's Dani Carvajal celebrates scoring his side's third goal during the UEFA Euro 2024 group B soccer match between Spain and Croatia at the Olympiastadion. Photo: Sebastian Christoph Gollnow/dpa

Spania a debutat cu o victorie clară de 3-0 în fața Croației la Campionatul European de Fotbal 2024, desfășurat în Germania. Meciul din Grupa B, disputat pe Stadionul Olimpic din Berlin, a fost marcat de o prestație dominantă a spaniolilor, care au controlat jocul de la un capăt la altul.

Spania a luat conducerea meciului încă din prima repriză, prin golurile lui Alvaro Morata (minutul 29) și Fabian Ruiz (minutul 32).Ambele goluri au venit după faze frumoase de joc colectiv, demonstrând calitatea individuală și coeziunea echipei spaniole.

Croația a încercat să intre în joc în a doua repriză, dar nu a reușit să pună probleme reale defensivei spaniole. Spaniolii au controlat posesia și au creat numeroase ocazii de gol, reușind să marcheze din nou prin Dani Carvajal în minutul 45+2.

Partida a consemnat și o premieră istorică. La 16 ani și 11 luni, atacantul spaniol Lamine Yamal a deveni cel mai tânăr jucător care a disputat un meci la Campionatul European de fotbal.

Spania va juca următorul meci împotriva Italiei pe 20 iunie, în timp ce pe 19 iunie Croația va înfrunta Albania în aceeași zi.

Articole similare