Publică un anunț
piatasud.md

Ședința de lucru a Platformei de Cooperare Economică Teritorială Intercomunitară Cahul

Ședința de lucru a Platformei de Cooperare Economică Teritorială Intercomunitară Cahul

La 7 septembrie 2023, în incinta Consiliului Raional Cahul s-a desfășurat ședința Platformei de Cooperare Economică Teritorială Intercomunitară Cahul în cadrul căreia au participat președintele raionului Cahul, Nicolae Dunas, reprezentanții administrației publice locale de nivelul I, ai mediului de afaceri, cât și reprezentanții Programului ”EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF.

În cadrul întrunirii s-a discutat despre apelul de propuneri de proiect destinat sprijinului pentru recrutare și atragere de noi entități private din regiunea Cahul lansat de Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”.

Moderatorii ședinței de lucru au prezentat și explicat participanților aspecte esențiale ale apelului de propuneri, precum că acesta vizează instituțiile publice locale, regionale, naționale sau consorții, iar fiecare propunere selectată poate beneficia de finanțare de la 200.000 la 750.000 de euro. De asemenea, au fost explicate condițiile concursului, cât și detalii privind procesul de depunere a dosarului.

“Asistența financiară va fi alocată pentru crearea parcurilor industriale, centrelor tehnologice și de inovare, incubatoarelor și acceleratoarelor de afaceri, facilităților pentru cercetare și dezvoltare, modernizarea infrastructurii de transport și logistică, pentru industriile specializate,” spune CR Cahul.

Articole similare