Publică un anunț
piatasud.md

Şeful maternităţii din Cahul: „Toate pacientele care fac examinarea ecografică primară li se oferă 30 -45 de minute

Şeful maternităţii din Cahul: „Toate pacientele care fac examinarea ecografică primară li se oferă 30 -45 de minute

Vasile Rotaru, Seful Centrului Perinatal din cadrul Spitalului Raional Cahul a vorbit, în cadrul Conferinţei de presă din 7 februarie a.c. despre măsurile luate de instituţie în urma cazului de deces infantil. 

„Am luat atitudine faţă de caz. Acum toate pacientele care fac examinarea ecografică primară li se oferă 30 -45 de minute pentru aceasta. Prioritate se dau, la examinarea ecografică, anume pacientelor cu termenul 18-21 săptămâni” a menţionat domnul Rotaru.

Şeful maternităţi din Cahul a mai adăugat: „În urma acestui caz, am decis ca fiecare medic de gardă care vine, să facă o vizită, sau contravizită seara să vadă toţi copilaşii. La moment, toate pacientele noastre, care se află sub supravegherea sarcinii, sunt consultate de psiholog, se face lămurire de ce s-a întâmplat aceasta. E clar că sunt unele probleme şi speram că împreună o să le rezolvăm”.

Domnul Rotaru a mai afirmat că mortalitatea copiilor cauzată de malformaţii congenitale e de 2 ori mai joasă decât media pe republică şi că s-au întreprins un şir de măsuri pentru a îmbunătăţi caracteristicile tehnice ale ultrasonografului din dotare.

„Mediatizarea acestui caz a ştirbit din imaginea instituţiei. Cu toate acestea, în luna ianuarie am avut 115 naşteri în luna aceasta mergem în acelaşi ritm de naşteri care era programat” a punctat Vasile Rotaru.

Reamintim că medicii din Cahul au fost acuzaţi de neglijenţă de către părinţii unui copil care a decedat la doar 11 zile de la naştere. Tragedia a avut loc pe 8 ianuarie 2013. 

Articole similare