Publică un anunț
piatasud.md

Șeful unui Centru de Sănătate din raionul Cahul vizat de ANI pentru conflict de interese. Vezi sinteza

Șeful unui Centru de Sănătate din raionul Cahul vizat de ANI pentru conflict de interese. Vezi sinteza

În săptămâna 15-19 februarie 2021, Inspectoratul de Integritate al ANI a constatat încălcarea regimului juridic al averii de către un deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Numele acestuia va deveni public în următoarea perioadă după publicarea actului de constatare.

Un adjunct al Procurorului șef din Procuratura Ștefan Vodă, un ex-șef IGP și directorul unei întreprinderi municipale s-au ales cu sancțiuni contravenționale pentru depunerea tardivă și nedepunerea declarațiilor de avere și insterese personale.

Un alt act de constatare a fost întocmit în privința unui funcționar cu statut special din cadrul MAI, care a încălcat regimul juridic al declarării averii, iar directorul Moldsilva și cinci aleși locali din raionul Leova, Găgăuzia au fost constatați cu conflicte de interese nedeclarate și nesoluționate.Alți doi alești locali din Nisporeni și din raionul Florești s-au aflat în incompatibilitate de funcție.

Pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii de integritate au inițiat cinci controale pentru regimul juridic al conflictelor de interese și un control pentru incompatibilitate de funcție. În aceste verificări sunt vizați șeful unei întreprinderi municipale din Leova, un primar din suburbia municipiului Chișinău, doi aleși locali din raionul Călărași și Dubăsari și seful unui Centru de Sănătate din raionul Cahul.

Două cauze contravenționale au fost pornite pentru încălcarea prevederilor regimului juridic al conflictelor de interese și nedepunerea declarației de avere și interese personale de doi aleși locali din raioanele Basarabeasca și Leova.

Reprezentanții ANI au organizat trei instruiri în cadrul campaniei – ”Fii integru – Declară tot ce ai la timp”, la care au participat circa 250 de persoane. Au fost acordate telefonic 342 de consultații, iar la Linia instituțională de informare au fost înregistrate 71 de apeluri.

La fel, pe portalul public al declarațiilor au fost publicate peste 3500 de declarații de avere și interese personale.

Direcția juridică a participat în circa 15 ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare emise de inspectorii de integritate

Articole similare