Publică un anunț
piatasud.md

Sergiu Drangoi: Nu există un grup de consilieri care să-și asume guvernarea și avem numai de pierdut

Sergiu Drangoi: Nu există un grup de consilieri care să-și asume guvernarea și avem numai de pierdut

Declarațiile au fost făcute de către Consilierul municipal Cahul în cadrul emisiunii inDIRECT a www.ziuadeazi.md din 28 ianuarie.

Sergiu Drangoi a făcut o diferență dintre modul de lucru în Consiliul raional Cahul și Consiliul municipal Cahul, a menționat care sunt problemele și cum își vede munca în calitate de Consilier municipal.

„Noi am venit în Consiliul municipal pentru niște lucruri foarte și foarte calare, noi am venit să răspundem față de alegătorii care ne-au acordat voturi și să soluționăm acele probleme care le-am promis. Ședința Consiliului municipal Cahul a fost una mai deosebită. Ceea ce noi nu avem la Consiliul raional Cahul astfel de ședințe, a durat 5 ore. Am spus-o și în plenumul ședinței: toate acestea se întâmplă din lipsa de comunicare, din lipsa de lucru în cadrul comisiilor consultative. Ședințele comisiilor consultative au fost derulate foarte bine, nu au fost întrebări, nu a fost nimic, însă în plen au apărut întrebări care după părea mea nu pot să treacă așa de simplu, fără a fi consultate un pic mai larg pentru ca să vedem cum acestea influențează inclusiv asupra bugetului local”.

Domnul Drangoi a specificat că este un mare minus în activitatea Consiliului municipal Cahul, faptul că nu există o majoritate în CM Cahul care și-ar asuma guvernarea.

„În Consiliul municipal nu avem același lucru (ca în Consiliul raional Cahul n.r.), nu este un grup de consilieri care își dorește să vină în fața cetățenilor și administrației publice locale, să spună că noi ne asumam 1, 2, 3 probleme și să guverneze, din păcate nu avem astfel de lucru. Am văzut cum votau colegii de la PSRM cu cei de la Blocul ACUM, și invers, colegii independenți, și inclusiv noi. Nu există un grup de consilieri care să-și asume guvernarea și avem numai de pierdut din cauza aceasta” a declarat Sergiu Drangoi. 

La întrebarea de ce s-a retras din administrația locală și nu a pretins la o funcție publică în Consiliul raional Cahul domnul Drangoi a declarat: „Undeva poate eu am simțit vina față de scorul pe care l-a avut echipa noastră în campania electorala. La raion a fost unul foarte bun față de alegerile precedente, dar ce ține de oraș, am ponit foarte multe proiecte și eu mi-am asumat o parte de vină pentru rezultatul pe care l-a avut echipa Partidului Democrat și din acest context am simțit nevoia să mă retrag”.

Articolul  este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare