Publică un anunț
piatasud.md

Sergiu Rența: Lor li-i rușine că trebuie să facă jocul la „chiștocarii” ăștia //VIDEO

Ședința s-a soldat și cu schimb dure de replici dintre consilierul Sergiu Rența și Marcel Cenușa, Președintele raionului Cahul.

Sergiu Rența a făcut o paralelă dintre ședința amânată din 14 august și aceasta, dar și modul în care unele sedii sunt în carantină:  „Pentru un om am amânat ședința din 14 august. La Partidul Socialiștilor, la oficiu, ușa e deschisă și se intră chiar de dimineață”.

Marcel Cenușa a venit cu replică, îndemnând-ul pe consilier să telefoneze la domiciliul celor aflați în auto-izolare și să verifice.   

Totodată, domnul Rența a învinuit fracțiunea PSRM că ar îndemna membrii să nu participe la ședința de astăzi: „Am vorbit cu 2 consiliere. Spun: am primit scrisoare și că nu trebuie să venim. Lor li-i rușine, femei mature și trebuie să facă jocul la „chiștocarii” ăștia”

„Fabrica de Brânzeturi așteptă, ați primit demersul? De pe data de 1 trebuiau să vină să stea toți la dumneavoastră. Nu au venit că au crezut în poveștile că o să se dea 2 milioane de lei pentru fabrică. Trebuiau să vină sa-și ceară drepturile, că din ianuarie batem clopotele” a menționat domnul Rența.

Consilierul Rența a punctat și pretinse lacune în integritatea domnului Pavel Maximenco, proaspăt învingător al concursului de ocupare a funcției vacante de Șef al Direcției Construcții și reparație a drumurilor a Consiliului raional Cahul, proiectul de decizie de numire a acestuia în funcției fiind pe ordinea de zi a ședinței actuale.

„Cum vreți să-l numiți șef la construcții când el are tendere câștigate în tot raionul” s-a adresat domnul Rența predintelui de raion.

Marcel Cenușa  a menționat că a participat doar o persoană la concursul de ocupare a funcției vacante, apoi a confirmat că a participat și domnul Vladimir Zarițchi, iar concursul a fost câștigat de Pavel Maximenco, și i-a reproșat lui Rența că trebuia să asiste la concurs dacă avea dubii despre corectitudinea desfășurării acestuia.  

Sergiu Rețna menționează că numirea lui Maximenco nu este legală pe motiv că acesta ar  fi în conflict de interese pe motiv este responsabil în calitate de antreprenor de  garanția la lucrările pe care le-a executat.

„Eu ridic mâna să-l numesc. Ei numai ne folosesc și se râd de noi tot raionul. Am pus un turist la medicină, secretară, ea duce protocoale… A spus Drangoi și toți se uită cum trebuie sa voteze, și se lauda încă” a punctat Sergiu Rența.

Precizăm că ședința Consiliului raional Cahul planificată pentru azi, 2 septembrie nu a avut  loc din lipsă de cvorum. Mai mulți aleși locali sunt în autoizolare la domiciliu, după ce un vicepreședinte al raionului a fost diagnosticat cu COVID-19.

Articole similare