Publică un anunț
piatasud.md

Sergiu Rența și Vasile Petrenco despre concesionarea zăcămintelor de apă minerală Cahul

Sergiu Rența și Vasile Petrenco despre concesionarea zăcămintelor de apă minerală Cahul

Președintele comisiei urbanism a Consiliului Municipal Cahul a declarat pentru ziuadeazi.md care este interesul, în viziunea sa, de a bloca derularea proiectului Lacul Sărat.

„Eu consider că în spatele acestei scheme ar sta administrația Sanatoriului Nufărul Alb. Rămâne să ne întrunim în comisia de specialitate și să vedem care ar fi poziția de mai departe. Ei își dau bine seama că o dată ce va funcționa acest Lac Sărat și se vor crea acele infrastructuri pe lângă Lacul Sărat, pozițiile lor vor cădea, nu vor avea așa de mulți clienți” ne-a comunicat domnul Rența.

Citește și: Nicolae Dandiș: Sunt interese pentru a nu fi continuat proiectul în forma în care a fost gândit inițial

Pe de altă parte, Vasile Petrenco, antreprenori și unul dintre promotorii proiectului lacul Sărat Cahul, ne-a declarat: „Situația cu Lacul Sărat Cahul se afla în criza totală, s-a stopat orice activitate și e foarte trist. El trebuia dat în exploatare în 2013. Acum suntem în 2019 și nu avem nici o perspectivă că va fi dat în exploatare, și e rușinos faptul. Eu aș spune că este unul din cele mai bune proiecte care corespunde rigorilor dezvoltării regionale. Piedica principală  a fost pusa de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, care la rugămintea Sanatoriului Nufărul Alb din Cahul s-au implicat și au intervenit, iar comisia a indicat niște motive neargumentate”.

Reamintim că la data de  14 februarie a avut loc concursul de concesionare a zăcămintelor de apă minerală Cahul, scopul concursului fiind asigurarea dezvoltării în continuare a zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat. La Concurs a participat doar un singur ofertant: SRL Lacul Sărat Cahul, întreprinderea creată de Consiliul Municipal Cahul în parteneriat cu Primăria mun. Cahul. Singura ofertă a fost respinsă iar procedura de concesionare finalizată.

Articole similare