Sergiu Rența: Știe directorul de la salubrizare cum arată criblură de granit căci nu am văzut măcar o lopata să fie împrăștiată?
Președintele Fracțiunii PPPN din Consiliul orășenesc Cahul se expune privind activitatea administrației orașului la deszăpezirea localității.
În calitate de simplu cetățean al orașului îmi pun întrebarea: de ce se alocă surse financiare să fie pavate și reparate trotuarele, o dată reparate nu necesită mari eforturi a fi curățate, și totuși nu se curăță? Noi consilierii orășenești, la finele anului, am aprobat bugetul unde s-au aprobat surse mari de bani pentru nisip și antiderapant. Am citit numărul trecut de ziar unde scrie că a fost pregătit nisip cu criblură de granit. Mă întreb: știe directorul de la salubrizare cum arată această criblură de granit căci nu am văzut măcar o lopata să fie împrăștiată de astfel de amestec?.
În calitate de președinte al fracțiunii pot spune că la primire, in oficiul nostru din Cahul, am recepționat multe plângeri și oamenii se plâng că așa o situație ca anul acesta nu a mai fost niciodată. Nu am văzut măcar o lopată de nisip aruncată pe strada 31 august, „ghețăria” de la pr. Republicii și până la str. Ioan Vodă.
Într-un cuvânt, în toți acești ani de când locuiesc în Cahul, nu am întâlnit așa o atitudine. Plus la aceasta, vom veni cu o interpelare către slujba dată să aflăm unde a fost depozitat nisipul și alte materiale antiderapante și unde și cât a fost aruncat.
Trebuie să fie o atitudine mai responsabilă din partea slujbei, chiar eu după ninsoare l-am telefonat pe conducător să mă informez, dar nu a răspuns la apel. Am făcut o mica inspecție prin oraș ca să văd situația și am constatat că în unele regiuni, chiar unde trăiește Edilul, este curățat dar în alte sectoare puteai să te „îneci” în zăpadă. Vom chema la un raport pe șeful serviciului salubritate să aflăm de ce nu a fost deszăpezit eficient orașul, cum au fost contractate unitățile de tehnică adăugătoare, cum au fost cheltuite sursele destinate deszăpezirii, cheltuit combustibilul etc. Tot se vorbește mult, se bate alarma privind controlul mașinilor și a optimizării cheltuielilor, și ar fi bine de implementat sistemul GPS la unitățile de transport a serviciului salubritate. Atunci doar va fi clar dacă a ieșit mașina pe rută și unde a fost curățat și unde nu.