Publică un anunț
piatasud.md

Serviciile electronice din domeniul cadastru au devenit disponibile și pentru raionul Cahul

Serviciile electronice din domeniul cadastru au devenit disponibile și pentru raionul Cahul

Serviciile electronice din domeniul cadastru au devenit disponibile pentru bunurile imobile încă în 11 raioane. Astfel, numărul localităților pentru care este disponibilă comanda online a serviciilor respective ajunge la 27, transmite IPN, citat de radiochișinau.md.

Raionale nou-alăturate sunt: Cahul, Cantemir, Ștefan Vodă, Cimișlia, Basarabeasca, Taraclia, Fălești, Glodeni, Râșcani, Briceni și Șoldănești.

Agenția Servicii Publice precizează că persoanele fizice și juridice pot solicita online și obține în format electronic în cabinetul personal – portalul guvernamental al cetățeanului și antreprenorului: mcabinet.gov.md – diverse documente din domeniul cadastru.

Depunerea cererilor online se efectuează prin intermediul Portalului Serviciilor Publice www.servicii.gov.md. Serviciile se furnizează contra plată și se achită prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, utilizând orice instrument de plată la alegere, cum ar fi: cardul bancar, ApplePay/Google Pay, internet banking, plăți în numerar și monede electronice.

Opțiunea de a comanda serviciile online este disponibilă și pentru beneficiarii de înlesniri. Este necesar doar selectarea prin bifare a categoriei de beneficiar de înlesniri. În cazul confirmării apartenenței solicitantului la una dintre categoriile de beneficiari de înlesniri serviciul în termen maximal stabilit va fi prestat gratuit.

Pentru a obține un document electronic din domeniul cadastru beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică. În cazul solicitării eliberării documentului cadastral pe purtător de hârtie, beneficiarul va avea două opțiuni. Fie să-l ridice la sediul centrului multifuncțional, pe care l-a selectat când a plasat comanda, fie să-l primească direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery.

Articole similare