Publică un anunț
piatasud.md

Serviciile publice prestate cetățenilor de Casa Națională de Asigurări Sociale vor fi modernizate

Serviciile publice prestate cetățenilor de Casa Națională de Asigurări Sociale vor fi modernizate
© sursa poza: TV8.md

Serviciile publice prestate cetățenilor de Casa Națională de Asigurări Sociale vor fi modernizate prin dezvoltarea sistemului informațional „Protecția Socială”.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri, în scopul promovării serviciilor publice electronice, menite să asigure un grad înalt de satisfacție a beneficiarilor, economisind timpul și efortul acestora. 

Reproiectarea Sistemului Informațional „Protecția socială” al Casei Naționale de Asigurări Sociale, cu utilizarea platformelor informațional-tehnologice moderne, este necesară pentru amplificarea schimbului interinstituțional de date, diversificarea canalelor de acces la servicii în domeniul acordării pensiilor și prestațiilor sociale, evidenței plătitorilor şi a contribuțiilor de asigurări sociale la bugetul asigurărilor sociale de stat.

Finalitatea urmărită de reproiectarea Sistemului Informațional „Protecția Socială” este îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor prestate de către Casa Națională de Asigurări Sociale, or orientarea spre beneficiarii de servicii publice, rămâne a fi unul din obiectivele-cheie. 

Articole similare