Publică un anunț
piatasud.md

Serviciul Vamal din Moldova-România-Ucraina s-au întâlnit pentru a eficientiza fluxul de trafic marfar

Serviciul Vamal din Moldova-România-Ucraina s-au întâlnit pentru a eficientiza fluxul de trafic marfar

Conducerea Serviciului Vamal a participat la ședința grupului vamal regional de coordonare Republica Moldova-România-Ucraina pentru eficientizarea fluxului de trafic marfar, desfășurată astăzi, 2 martie 2023, la Galați.

La reuniunea în format trilateral au participat reprezentanții Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Autorității Vamale Române, Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei, sub egida Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM).

Scopul ședinței a constat în realizarea unui schimb de opinii și informații între autoritățile vamale din Republica Moldova, România și Ucraina cu privire la situația actuală de la frontierele comune, pentru eficientizarea fluxului de trafic marfar și îmbunătățirea reacției la eventualele situații de urgență.

În discuții, părțile au făcut o analiză comparativă a procedurilor de control aplicate în situații de urgență, în cele trei țări, pentru a perfecționa mecanismul de acționare promptă și a identifica soluții pentru atenuarea presiunii la frontiere.

”Evenimentul de astăzi demonstrează încă o dată cooperarea și conlucrarea eficientă cu administrațiile vamale din Republica Moldova, România și Ucraina, în vederea identificării soluțiilor optime pentru facilitarea comerțului, fluidizarea traficului transfrontalier, precum și susținerea poporului ucrainean” a punctat Directorul adjunct al Serviciului Vamal, Lidia Ababii.

Părțile au apreciat sprijinul constant al EUBAM pentru a face față provocărilor de gestionare a frontierelor și asigurarea securității acestora, în contextul regional.

În spiritul bunei cooperări, EUBAM și autoritățile vamale din Republica Moldova, România și Ucraina au reiterat în continuarea disponibilitatea de conlucrare activă, prin coordonarea acțiunilor comune și intensificarea eforturilor pentru asigurarea protecției frontierelor. 

Articole similare