Publică un anunț
piatasud.md

Sinteza ARBI: un automobil de lux, de model Bentley continental, un Mitsubishi Galant şi un Renault Kangoo, printre bunurile sechestrate

Sinteza ARBI: un automobil de lux, de model Bentley continental, un Mitsubishi Galant şi un Renault Kangoo, printre bunurile sechestrate

Cinci milioane de lei este cifra sechestrelor aplicate, săptămâna precedentă, de către Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a CNA. Printre bunurile indisponibilizate se numără trei automobile, o construcţie locativă şi una nelocativă, un teren agricol şi altul pentru construcţii, dar şi bani în numerar.

Potrivit raportului ARBI, unele dintre cele mai valoroase bunuri sechestrate sunt cele 3 autoturisme de model Bentley continental, Mitsubishi Galant şi Renault Kangoo – toate trei estimate la 4.077 509 lei. De asemenea, a fost pus sechestru şi pe mai mult de jumătate de milion de lei, bani în numerar. Bunurile au fost indisponibilizate în cadrul a patru cauze penale, gestionate de către procuratură şi CNA şi vizează fapte de corupere pasivă, activă, spălare de bani şi evaziune fiscală.

În săptămâna precedentă, Agenţia a finalizat 4 delegaţii pe 2 cauze penale în privinţa a doi subiecţi, a elaborat 4 note analitice pe 21 de persoane, a întocmit 8 avize consultative privind evaluarea unor bunuri mobile şi imobile. De asemenea, a fost preluat în administrare un automobil de model Hunday Tucson, fabricat în anul 2020.

Amintim că, Agenţia are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate. În anul 2020, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 1,5 miliarde de lei.

Articole similare