Publică un anunț
piatasud.md

„Skills4Future” – un nou proiect Erasmus+ CBHE la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”

„Skills4Future” – un nou proiect Erasmus+ CBHE la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este implicată într-un nou proiect Erasmus+ CBHE, „Skills4future – Developing and improving the STEAM skills of students and teachers for curriculum innovation and sustainable development of higher education institutions and local businesses”, din cadrul programului Erasmus+ EDU-2022-CBHE-STRAND-2, cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ KA2 – Capacity Building in the Field of Higher Education, care se va derula pe parcursul a trei ani (01.01.2023–31.12.2025)

Lansarea oficială a proiectului a avut loc în perioada 31.01- 01.02.2023 în cadrul Universității Politehnica din București, România. La evenimentul de lansare a proiectului au participat reprezentanții a 11 instituții academice și profesionale, membri ai Consorțiului. Din partea Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul a participat coordonatorul instituțional al proiectului dna dr., conf.univ. Liliana Ceclu.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate subiecte cu referire la buna implementare a proiectului, managementul proiectului, diseminarea eficientă a rezultatelor, aspecte financiare, sustenabilitatea proiectului. Totodată, au fost discutate și distribuite sarcinile fiecărei instituții în cadrul pachetelor de lucru ale proiectului, identificate mijloacele de comunicare a partenerilor pe parcursul derulării proiectului etc.

Obiectivul general al proiectului Skills4future constă în integrarea competențelor STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) prin intermediul aspectelor Economic, de Mediu și Social, în curricula pentru studenții specialității „Business și administrare”, ciclul I licență.

Prin implementarea proiectului, la USC vor fi modernizate 5 cursuri universitare, vor fi organizate 2 sesiuni de formare a profesorilor în România și Polonia și va fi creat un Centru de învățare „STEAM” ce va permite formarea, dezvltarea și implementare competențelor STEAM.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează implicarea reprezentanților mediului antreprenorial în promovarea inovației curriculare și a educației competențelor STEAM. La Univrsitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, aceste obiective vor fi realizate în parteneriat cu Incubatorul de Afaceri Cahul.

În cadrul proiectului vor fi antrenați studenți de la ciclul I licență, cadre didactice, personal administrativ, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai entităților guvernamentale.

Proiectul Erasmus+ „Skills4future” va fi implementat de 11 instituții, dintre care cinci instituții de învățământ superior din Republica Moldova, beneficiare a proiectului – Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice a Moldovei și Universitatea Tehnică a Moldovei. Instituțiile partenere din Uniunea Europeană sunt – Universitatea Politehnica din București, Academia de Studii Economice din București și Universitatea Tehnică din Lodz, Polonia. 

Articole similare