Publică un anunț
piatasud.md

Șoferii din Moldova riscă 6 ani de închisoare și amenzi de 200 000 lei pentru mituirea polițiștilor

Șoferii din Moldova riscă 6 ani de închisoare și amenzi de 200 000 lei pentru mituirea polițiștilor
© ziuadeazi.md

În ultimele șase luni, 170 de persoane au încercat să ofere mită polițiștilor, pentru a nu fi trași la răspundere. Astfel, pentru această infracțiune, cetățenii riscă până la șase ani de închisoare și amendă până la 200 000 lei, transmite protv.md

Potrivit poliției, chiar dacă cetățenii sunt avertizați de fiecare dată despre consecințele coruperii, ei ignoră prevederile legale și continuă în od abuziv să propună și să ofere polițiștilor bani, pentru a fi scutiți de încălcările comise.

Potrivit datelor statistice, cele mai răspândite cazuri de corupere se comit în domeniul rutier.

Șoferii propun polițiștilor bani de cele mai multe ori pentru a nu fi documentați de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, încălcarea limitei de viteze, lipsa permisului de conducere, neacordarea priorității pietonilor sau cicliștilor, transportarea minorului fără scaun special.

În urma denunțărilor de către angajații poliției, au fost inițiate 135 de cauze penale pentru comiterea infracțiunii de „corupere activă”, iar cetățenii riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și amendă până la 200 000 lei.

Articole similare