Publică un anunț
piatasud.md

Soluții de digitalizare pentru regiunea Cahul. Rezultatele primului apel al Programului Digital Impact

Soluții de digitalizare pentru regiunea Cahul. Rezultatele primului apel al Programului Digital Impact

Pe 30 noiembrie s-a încheiat prima etapă de depuneri a Notelor Conceptuale din cadrul Programului Digital Impact, axat pe regiunea Cahul. În total au fost înregistrate 27 de dosare din partea entităților private și publice din regiunea Cahul (raioanele Cahul, Leova, Taraclia, Cantemir).

Granturile nerambursabile de până la 780 mii lei ar putea susține realizarea mai multor soluții de digitalizare din domenii precum Comerțul, Serviciile Publice, Logistica, Agricultura și Turismul.

Printre ideile propuse spre finanțare se enumeră:

  • Sisteme de optimizare a proceselor agricole, de monitorizare a consumabilelor și de eficientizare a muncii angajaților;
  • Digitalizarea transportului public din municipiul Cahul, cu utilizarea echipamentului GPS de ultimă generație, conectat la o aplicație mobilă pentru utilizatori;
  • Platformă pentru investiții în producția de vin și softuri specializate pentru digitalizarea tuturor etapelor de producere;
  • Soft pentru monitorizarea și contorizarea resurselor de apă folosite în gospodării și de către agenții economici din spațiul rural;
  • Digitalizarea serviciilor și produselor turistice pentru regiunea „Lunca Prutului de Jos”, prin dezvoltarea unui site web cu sisteme de plăți online integrate, și alte idei inovatoare.

15 din 27 note conceptuale sunt din domeniile Comerț și Servicii Publice.

Pe 20 decembrie urmează să fie anunțate soluțiile digitale pre-selectate. Până atunci, comitetul de evaluare va analiza minuțios fiecare idee de proiect, impactul acestora pentru regiunea de Sud a țării și potențialul de replicare în alte regiuni/piețe.

Scopul programului este de a accelera transformarea digitală în sectoarele public și privat prin asistență și finanțare directă pentru testarea și extinderea produselor, serviciilor sau soluțiilor inovatoare pentru dezvoltarea durabilă a regiunii Cahul.

Pentru detalii, accesați: https://startupmoldova.digital/digital-impact/ și urmăriți pagina: https://www.facebook.com/digitalimpactcahul pentru a rămâne la curent cu noutățile din cadrul Programului.

Digital Impact este un program realizat de Startup Moldova ca parte a proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, finanțat de Uniunea Europeană și Suedia și implementat de ATIC.

Articole similare