Publică un anunț
piatasud.md

Sondaj: Tinerii din Cahul spun unde ar vrea să facă facultatea

Sondaj: Tinerii din Cahul spun unde ar vrea să facă facultatea

Echipa ziuadeazi.md a realizat un sondaj în rândul urmăritorilor săi, pe canalul de Instagram, pentru a afla unde își doresc aceștia să își continue studiile. Sondajul a inclus patru opțiuni pentru locul de studii: Cahul, România, Străinătatea (Alte țări decât România) și municipiul Chișinău.

Circa 9000 de tineri au interacționat și au dezvăluit direcțiile pe care vor să le urmeze în ceea ce privește formarea academică.

Cel mai mare procent de participanți, aproximativ 46%, și-au exprimat dorința de a face studiile peste hotare. Dintre care 23% au optat să își continue studiile în universități din alte țări decât România.

O proporție similară de 23% dintre respondenți au optat pentru România ca destinație de studiu, luând în considerare oferta educațională variată a universităților din țara vecină și posibilitatea de a studia în limba română.

Circa 16% din utilizatorii participanți la sondaj spun că vor să studieze în Chișinău, drept locație pentru a-și continua formarea academică, iar 38% spun că intenționează să rămână în Cahul pentru a-și urma studiile.

Sondajul a fost realizat pe platforma de Instagram a Ziuadeazi.md și a implicat un număr de aproximativ 9000 de utilizatori, cu precizarea că rezultatele ar putea reflecta doar opiniile utilizatorilor platformei și nu ar trebui generalizate pentru întregul număr de tineri din raionul și municipiul Cahul.

Articole similare