Publică un anunț
piatasud.md

Spălătorie la Cahul dotată cu echipament eficient energetic de PNUD și Japonia // VIDEO

Spălătorie la Cahul dotată cu echipament eficient energetic de PNUD și Japonia // VIDEO

În urma unei inițiative de modernizare susținute de Guvernul Japoniei prin PNUD Moldova, Andrei Mihailiuc, proprietarul unei spălătorii de textile din Cahul, a luat decizia de a înlocui unele echipamentele vechi cu altele noi și performante. Acest pas strategic a avut un impact pozitiv, reducând consumul de energie electrică al afacerii sale.

Înființată acum 11 ani, afacerea lui Mihailiuc a început modest, cu mașini de spălat la mâna a doua. Cu trecerea timpului, costurile energetice au crescut, iar afacerea sa a fost afectată atât de consumul excesiv de energie, cât și de calitatea scăzută a serviciilor oferite de echipamentele vechi.

Anul acesta, cu sprijinul acordat de Guvernul Japoniei prin intermediul PNUD Moldova, Andrei Mihailiuc a investit într-o mașină de spălat profesionistă, un uscător și un sistem de dozare a detergenților. Aceste echipamente moderne nu numai că au redus consumul de energie, dar au și îmbunătățit calitatea serviciilor oferite de spălătorie. Mai mult, utilizarea de detergenți biodegradabili a făcut ca afacerea să devină mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Spălătoria lui Andrei Mihailiuc este doar una dintre cele 21 de afaceri din Cahul care au beneficiat de echipamente și servicii moderne în cadrul acestei inițiative. Această mișcare nu numai că le-a sporit productivitatea și competitivitatea, dar a contribuit și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Articole similare