Publică un anunț
piatasud.md

Spînu, despre deconectările de curent: „S-au produs din cauza bombardamentului Rusiei asupra sistemului energetic din Ucraina”

Spînu, despre deconectările de curent: „S-au produs din cauza bombardamentului Rusiei asupra sistemului energetic din Ucraina”
© Stalp de inalta tensiune

Vicepremierul Andrei Spînu afirmă că întreruperile de electricitate în Republica Moldova s-au produs ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, transmite tv8.md.

„Una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara”, a precizat Andrei Spînu.

Potrivit oficialului, aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Precizăm că în municipiul Cahul furnizarea curentului electric a fost restabilită în jurul orei 17:00, în unele sectoare ale municipiului, zona centru fiind conectată mai târziu.

Totodată, ICS „Premier Energy Distribution” SA a informat că la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport operat de IS Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori.Aceste deconectări sunt în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție. La moment se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice.

Articole similare