Publică un anunț
piatasud.md

Sprijin economic istoric din partea UE pentru R. Moldova. Comisia Europeană a aprobat un ajutor de 600 de milioane de euro

Sprijin economic istoric din partea UE pentru R. Moldova. Comisia Europeană a aprobat un ajutor de 600 de milioane de euro

Comisia Europeană a aprobat astăzi un plan de relansare economică istoric, de 600 de milioane de euro, pentru Republica Moldova.

Anunţul a fost făcut de către Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova.

„Cea mai bună veste pe care cetăţenii Republicii Moldova au primit-din partea Uniunii Europene de la liberalizarea regimului de vize este planul de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru următorii 3 ani anunţat astăzi de Comisia Europeană. Republica Moldova beneficiază de un plan de relansare economică la fel cum beneficiază toate ţările membre ale Uniunii Europene. Este singurul astfel de pachet economic acordat de Uniunea Europeană unei ţări din Vecinătatea estică. Planul de relansare economică pentru Republica Moldova nu ar fi fost posibil fără colaborarea extrem de strânsă dintre preşedinta Maia Sandu şi instituţiile Uniunii Europene”, scrie europarlamentarul pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit lui, banii vor merge, în primul rând, în conectivitate, adică investiţii în infrastructura rutieră, digitală, energetică, apoi în competitivitatea economică şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi în reformele pe care le aşteaptă cetăţenii Republicii Moldova în administraţia publică, domeniul bugetar, justiţie şi combaterea corupţiei.

„Ne bucurăm să vedem că acest ajutor a fost anunţat de Comisia Europeană la fix o săptămână de la vizita de lucru pe care am efectuat-o în Republica Moldova alături de preşedintele delegaţiei Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrius Kubilius, şi de vicepreşedintele delegaţiei Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest Andrzej Halicki”, mai afirmă Mureşan.

Articole similare