Publică un anunț
piatasud.md

Starea de urgență în sănătate publică a fost anulată

Starea de urgență în sănătate publică a fost anulată

Astăzi, a avut loc ultima ședință a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP) în care s-a decis anularea stării de urgență în sănătate publică care a fost cea mai lungă în istoria țării noastre – circa 2 ani.

Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook ministra sănătății, Ana Nemerenco.

”Au fost 2 ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoții, lacrimi, restricții, lockdown-ri, dor, stres, durere și pierderi. 11470 de vieți omenești a fost prețul. Au decedat la datorie colegii noștri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu această boală de nesuferit”, a menționat Ana Nemerenco.

CNESP recomandă purtarea măștilor de protecție în instituțiile medico-sanitare, spațiile publice închise, transportul public, dar și în zonele cu potențial de aglomerare. Totodată de recomandă respectarea regulilor de igienă a mâinilor, regulile de igienă respiratorie, dar și conduita socială responsabilă în cazul apariției simptomelor de infecție cu COVID-19.

”Vreau să mulțumesc echipei Ministerului Sănătății care doi ani a lucrat într-un ritm extraordinar de intens și stresant, prin contribuția lor aducând mai aproape ziua de astăzi. Și vreau să mă închin în fața colegilor mei medici, asistenți, felceri de pe ambulanțe, infirmiere care zi de zi își făceau datoria și luptau pentru a salva cât mai multe vieți, cu riscul de a o pierde pe propria. Lumină multă acolo sus colegilor care au plecat dintre noi. Vă doresc tuturora sănătate căci într-adevăr “e cea mai scumpă dintre toate”. Și sper că am ieșit din această perioadă grea cu lecția învățată – să avem grijă de sănătatea noastră și celor dragi, să prevenim decât să ajungem să tratăm, să ne pese. Vă încurajez să purtați mască în continuare în spațiile aglomerate, în orice magazin – mare sau mic, în transportul public, astfel ca niciodată să nu mai trecem prin ce am trecut, și cine încă nu s-a vaccinat, să o facă fără întârziere. Fiți sănătoși!”

Articole similare