Publică un anunț
piatasud.md

Starea de urgență nu va fi prelungită după data de 15 mai

Starea de urgență nu va fi prelungită după data de 15 mai

Autoritățile nu intenționează să prelungească starea de urgență care se încheie la 15 mai.

Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Ion Chicu, la finele ședinței săptămânale cu șeful statului Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanîi, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, după data de 15 mai, toate instituțiile statului, inclusiv Guvernul și Parlamentul, vor reveni la regim obișnuit de lucru. „Nu intenționăm să extindem această stare. Dar, marea majoritate a statelor continuă să mențină condiții speciale. Pericolul nu a trecut. Este necesar să păstrăm prudența. O eventuală creștere a numărului de cazuri ne va impune să revenim la restricții”, a spus Chicu.

Șeful Cabinetului de miniștri a specificat că, de astăzi, începe achitarea pensiilor și salariilor. El a specificat că și în aceasta lună poștașii vor distribui pensiile vârstnicilor la domiciliu, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Premierul a precizat că în următoarele zile se va discuta din nou situația privind aprobarea creditului rusesc. ”În cazul în care nu va fi aprobat creditul din Federația Rusă, va trebui să solicităm din nou rectificarea bugetului și nu vom putea finanța proiectele planificate”, a spus Chicu.

Prim-ministrul a reiterat că țara dispune de suficiente rezerve de grâu și a spus că se va face și în săptămâna curentă o evaluare a terenurilor afectate atât de secetă, cât și de ploile din ultimele zile, iar în caz de necesitate se va interveni cu suport.

Articole similare