Publică un anunț
piatasud.md

Start pentru campania de informare a cetăţenilor raionului Cahul privind serviciile de apă şi canalizare

Start pentru campania de informare a cetăţenilor raionului Cahul privind serviciile de apă şi canalizare

Campania, are drept scop creşterea nivelului de conştientizare a populaţiei privind beneficiile unui sistem modern de alimentare cu apă potabilă şi canalizare.

Beneficiarii vor fi informaţi despre beneficiile ce ţin de sănătatea populaţiei, grija faţă de mediu şi dezvoltarea durabilă şi beneficii socio – economice exprimate prin confort şi schimbarea modului de trai.

Prezentarea campaniei a avut loc în incinta Consiliului raional Cahul în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, partenerilor proiectului şi a reprezentanţilor societăţii civile din raion.  

 „Nu este nimic mai important şi mai vital pentru Republica Moldova şi inclusiv pentru raionul Cahul decât asigurarea cu apă potabilă de calitate. Daca începem bine de la Cahul primăvara, va merge bine tot anul şi sper că şi anul acesta ne va merge bine vom avea succese, dat fiind faptul că avem o primăvara, cum e la moda, cu vectorul proeuropean” a declarat Avram Micinschi, Preşedintele Raionului Cahul.  

Totodată preşedintele raionului Cahul a menţionat că: „Sper să nu fie doar o modă dar speranţele noastre să fie realizate prin paşi concreţi cu proiecte concrete din partea Uniunii Europene cât şi din partea României, care este de câţiva ani un partener corect şi fidel în proiectele şi aspiraţiile noastre”. 

În cadrul lansării au fost prezentate logo-ul, sloganul şi spotul publicitar al campaniei.

„În ultimii ani GIZ a investit foarte multe resurse financiare în raionul Cahul în proiecte de apă şi canalizare. Este foarte important ca investiţiile în infrastructură să fie susţinute şi de investiţii în om pentru că degeaba creezi condiţii pentru om dacă acesta nu apreciază acest lucru şi nu contribuie la păstrarea şi menţinerea serviciului nou creat” a declarat pentru ziuadeazi.md Silvia Strelciuc, Director Centrul „Contact-Cahul”.

Campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor raionului Cahul este desfăşurată de Centrul „Contact-Cahul” iar din grupul de lucru care coordonează activităţile campaniei de informare fac parte reprezentanţi ai APL de nivel I şi II din raion, ai Agenţiei de Dezvoltare regională sud, Centrul de Sănătate Publică Cahul, ai Agenţiei Ecologice Cahul, Direcţiei Învăţământ Cahul, Asociaţiei primarilor din raionul Cahul, Primăriei Cahul, Î.M. „Apă-Canal” Cahul.Partener media, www.ziuadezai.md.  

Articole similare