Publică un anunț
piatasud.md

Stația Meteorologică din Cahul a primit vizitatori de Ziua Ușilor Deschise

Stația Meteorologică din Cahul a deschis porțile pe 6 iunie pentru a le permite oaspeților să descopere activitățile și măsurătorile efectuate în cadrul acestei instituții. Cu o experiență de aproape 80 de ani, stația furnizează date esențiale pentru sudul Moldovei.

”Stația noastră meteorologică este amplasată din 1947. Aici noi avem diferite măsurători pentru temperatura solului, pentru temperatura aerului, pentru temperatura apei cu ajutorul căreia noi putem să transmitem datele spre Chișinău”, a spus Valentina Cocev, agrotehnician Stația meteorologică din Cahul.

Aceste informații sunt indispensabile pentru monitorizarea și planificarea activităților agricole, dar și pentru cercetarea științifică în domeniul climatologiei.

”Am decis ca azi, pe data de 6 iunie, să fie ziua ușilor deschise la Cahul cu prezența oaspeților care doresc să facă cunoștință cu cei prezenți, oaspeții care vor să vină să facă cunoștință cu ce se efectuiaza pe teritoriul stației. Noi acoperim pe sudul Moldovei de la Ceadîr-Lunga încoace”, a declarat Tudor Porumbescu, șeful Stației Meteorologice din Cahul.

De asemenea, Tudor Porumbescu a menționat că prin efortul depus împreună cu colectivul în anul curent, dintre toate stațiile Republicii, s-a luat primul loc pentru lucrul efectuat și pentru teritoriul amenajat.

Articole similare