Publică un anunț
piatasud.md

Ștefan Todosî: „Cahul este locul unde m-aș întoarce oricând”

Ștefan Todosî: „Cahul este locul unde m-aș întoarce oricând”

Ștefan Todosî este un tânăr fotbalist al clubului FCU Craiova 1948, originar din Cahul. Cu o experiență de mai bine de 8 ani, Ștefan afirmă că pentru a atinge performanța în lumea sportului este nevoie de multă muncă și motivație, dar și acceptarea eventualei critici din afară. Mai mult, tânărul recunoaște potențialul sportivilor din Cahul și îi îndeamnă să nu renunțe niciodată la scopurile lor.

Care este experiența ta în fotbal ?

Experiența pe care mi-a oferit-o fotbalul este extraordinară. M-am apucat de fotbal în clasa a II-a, când aveam 8-9 ani, pe atunci jucam la echipa școlii. Mai târziu tatăl meu m-a înscris la Clubul de Fotbal Cahul 2005. În prezent evoluez în România la FCU Craiova 1948 deja de 2 ani, după ce mi s-a oferit șansa să particip la niște probe de fotbal. Cei de acolo mi-au remarcat potențialul și m-au luat în echipă.

Ce strategii/tehnici folosești pe teren și cum te adaptezi la schimbările de sistem ofensiv și defensiv pe parcursul unui meci?

Când adversarul este în posesia mingii, încerc să mă poziționez astfel încât să nu-i dau nicio soluție și să nu creeze impedimente echipei noastre. La fel, adaptarea la schimbările de sistem este crucială. Este important să colaborezi cu colegii de pe teren și să fii atent la indicațiile antrenorului. Schimbările de sistem ofensiv și defensiv necesită modificări rapide de poziționare, pentru a fi atenți la acțiunile adversarului și pentru a-ți ajuta echipa în cele mai bune condiții.

Cum reacționezi la critică?

Critica pentru mine este una constructivă, în special cea pe care o primesc din partea antrenorului meu. Întodeauna învăț ceva din ea și încerc s-o folosesc pentru performanțele mele de viitor.

Cât de mult te regăsești la Cahul ?

Cahul este locul unde m-am născut, am copilărit și unde m-aș întoarce oricând.

Ce planuri de viitor ai ?

Să devin un fotbalist profesionist renumit, anume acest vis îmi oferă motivație și concentrație constantă. Muncesc mult și în afara antrenamentelor, fiindcă pentru mine fotbalul nu este doar despre mișcare. Cred că asta mă diferențiază de alți jucători.

Cum ți se par tinerii sportivi din Cahul ?

Există sportivi foarte buni la Cahul. Știu că muncesc foarte mult și își doresc să ajungă, la fel ca și mine, departe.

Ce sfat ai avea pentru un tânăr sportiv ca tine?

Să aibă curajul de a-și urma visul, iar atunci când vine un moment mai greu în viață și vrea să renunțe, să-și aducă aminte de ce a început. Eu întotdeauna zic că ,,Dumnezeu nu-ți pune niște gânduri în cap degeaba”.

Autoare: Bianca Gorlenco

Articole similare