Publică un anunț
piatasud.md

Svetlana Șerepera: „Ca liceu suntem încă foarte tineri, dar ca școală stăm ferm pe picioare”

Svetlana Șerepera: „Ca liceu suntem încă foarte tineri, dar ca școală stăm ferm pe picioare”

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Cahul a împlinit, ieri, 20 de ani. Cu această ocazie, instituția a organizat pe parcursul întregii zile activități menite să celebreze cele două decenii.

În acest context, reprezentanții autorităților locale, cadre didactice, parteneri și oaspeți din România s-au adunat la eveniment pentru a-și împărtăși experiența cu acest liceu. Totodată, aceștia s-au bucurat de un spectacol de muzică și dans.

„Fie ca toate succesele pe care le-am avut dea lungul a 20 de ani să se înmulțească, fie ca tot ce ne-am pus în plan să se îndeplinească și să auzim despre faima elevilor noștri peste ani. Mulțumim tuturor oaspeților care s-au alăturat evenimentului: parteneri, prieteni, profesori. Sunt încântată să văd profesorii care au stat la temelia liceului. Ca Liceu suntem încă foarte tineri, dar ca școală stăm ferm pe picioare”, a spus Svetlana Șerepera, directoarea L. T. „D. Cantemir” din Cahul.

Amintim că L. T. „D. Cantemir” și-a început activitatea în anul 2003 în locul în care a fost „Școala nr. 3”, fondată în 1940.

„Îmi amintesc de acei ani în care și eu am fost în activitatea acestui liceu, din 2003 până în 2013. Cu această ocazie vreau să spun că apreciez munca pedagogilor care doresc să făurească o oază a cunoștințelor pentru elevi și viitorul țării noastre. Mulțumim pentru investiția, efortul și dedicația dvs.”, a spus Nicolae Dunas, Președintele raionului Cahul.

Reprezentanți ai Primăriei au fost, de asemenea, la eveniment și au felicitat instituția pentru succesele obținute, oferindu-le și o Diplomă de merit.

„Vreau să-i mulțumesc administrației liceului pentru colaborarea în implementarea mai multor proiecte, dar și pentru participarea la activitățile organizate la nivel local. Țin să menționez că suntem în proces de implementare a proiectului privind construcția unui teren de sport multifuncțional în ograda instituției cu finanțare din partea proiectului EU4Moldova. La mulți ani!”, a spus Larisa Nisterenco, reprezentantă a Primăriei mun. Cahul.

Tot la eveniment, liceul s-a bucurat de atenția oaspeților primind daruri precum un televizor, mobilier, ca recunoștință pentru efortul depus în aceți 20 de ani.

În același timp, directoarea Colegiului de Medicină din Cahul, Aliona Musteață a adus mulțumiri pentrul pentru parteneriatul pe care îl desfășoară împreună, pentru absolvenții pe care îi pregătesc și îi educă și care sunt, în prezent, studenți la colegiu, dorindu-le mult succes în continuare.

Articole similare