Publică un anunț
piatasud.md

Tânără din Cahul: Voluntariatul este cea mai bună oportunitate de a da înapoi comunității

Tânără din Cahul: Voluntariatul este cea mai bună oportunitate de a da înapoi comunității

Vlada are 17 ani, învață la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Cahul. Recent a revenit din SUA, fiind parte a programului FLEX.

Ea a fost invitata emisiunii inCerc a ziuadeazi.md, în care a vorbit despre experiența din SUA, dar și care sunt diferențele dintre sistemele de învățământ și modul de implicare a tinerilor din SUA și Moldova în viața comunității.

„Unde se poate eu mă duc și mă implic. Cum am învățat in America: Voluntariatul este cea mai bună oportunitate de a da înapoi comunității. Comunitatea îți oferă ceva și asta e felul tău de-ai mulțumi, de a da înapoi” ne-a declarat Vlada.

Vlada a petrecut în Statele Unite un an de studii, a stat la o familie de americani și a frecventat o instituție de învățământ. A avut ocazia să diferențele  care sunt dintre sistemele de învățământ din ambele state, dar și să promoveze tradițiile naționale, acolo, peste ocean.

„Prezentam Moldova ca țară și toți spuneau ca vor să vină în vizită. Din raionul Cahul le-am arătat sanatoriul nostru, de la Văleni priveliști, le-am arătat clădiri, cum e școala la noi, parcurile. Le-am arătat clasa mea, să vadă diferența. SUA nu e ceea ce se vede în filme, nu sunt orașe mari, nu sunt petreceri mari. Comunitățile sunt mici în care de obicei trăiesc elevii din schimbul de experiență. Ei te primesc cu brațele deschise dacă și tu ești deschis” a punctat Vlada.

Întreaga emisiune o puteți vedea mai jos:

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Implică-te, e simplu!” implementat de A.O. „Cahul 2030” în cadrul programului „Încurajarea tinerilor ca să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, și co-finanțat de Uniunea Europeană.

Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare