Publică un anunț
piatasud.md

Taraclia va găzdui o expoziție de picturi realizate de artiști din Cahul

Taraclia va găzdui o expoziție de picturi realizate de artiști din Cahul

Galeria Dimitar Peicev din Taraclia va găzdui în premieră o expoziție de 25 de picturi realizate de trei artiști din orașul Cahul.

Unul dintre ei, Daniel Donici, folosește uleiuri pentru a descrie viața și tradițiile poporului moldovenesc.

Pânzele sale explorează diverse direcții și genuri, inclusiv abstract, portret și natură moartă. Lucrările sale prezintă adesea covoare tradiționale, decorațiuni de Crăciun și familii îmbrăcate în costume populare.

Donici a declarat pentru BTA că a început să picteze în urmă cu 12 ani. De atunci, și-a dezvoltat propriul stil, unul influențat de arta tradițională și care este potrivit pentru a arăta cea mai frumoasă parte a culturii moldovenești. Artistul a spus:

„Sper ca picturile mele să-i aducă pe moldoveni și bulgari mai aproape unul de celălalt și să arate cât de asemănători sunt”.

Donici, care în prezent predă la Școala de Arte din Cahul, organizează o expoziție intitulată “Vino acasă”. Lucrările sale au fost expuse în R. Moldova, România și Cehia.

Alături de pânzele lui, galeria va prezenta și lucrări ale foștilor săi profesori Ion Ciuta și Natalia Ariton, din 6 iulie până la jumătatea lunii august. Intrarea va fi gratis timp de două zile.

Galeria din Taraclia, care poarta numele artistului Dimitar Peicev, a fost fondată în urmă cu două luni. În prezent, ea găzduiește peste 50 de picturi și aproximativ 30 de obiecte ale artistei de ceramică Tamara Grecu.

Articole similare