Publică un anunț
piatasud.md

Taxa pentru folosirea drumurilor va fi distribuită 100% în bugete locale

Taxa pentru folosirea drumurilor va fi distribuită 100% în bugete locale

Taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova, percepută conform legislaţiei fiscale, nu va fi sursă de venituri ale fondului rutier.

Aceasta va fi distribuită în mărime de 100% unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul întâi, iar astfel va ajunge în bugetele locale. Prevederea se conţine în proiectul politici bugetar-fiscale pentru anul 2022. Se propun modificări şi la Legea fondului rutier.

Mai exact, noţiunea de „drumuri locale” se va substitui cu „drumuri de interes raional/municipal”. Potrivit autorilor, astfel se aduce o claritate pentru care categorie concretă a drumurilor publice locale se distribuie mijloace din fondul rutier, în funcţie de kilometri administraţi.

Ministerul Finanţelor precizează că modificările au ca finalitate creşterea posibilităţilor financiare ale bugetelor locale de nivelul întâi pentru finanţarea infrastructurii drumurilor publice locale din teritoriul administrat, păstrând condiţionalitatea utilizării mijloacelor conform destinaţiei.

Articole similare