Publică un anunț
piatasud.md

Teatrul din Cahul – Patru nominalizări la Gala Premiilor UNITEM

Teatrul din Cahul – Patru nominalizări la Gala Premiilor UNITEM

Patru nominalizări pentru Teatrul Muzical Dramatic B.P. Hasdeu din Cahul pentru Gala Premiilor UNITEM 2023, ediția a XXII-a. 

Juriul de selecție a vizionat spectacolele care au avut premiera în perioada 04.10.2022 – 08.04.2023 în teatrele profesioniste din Republica Moldova, stabilind 16 nominalizări. 

Astfel, Luminița TÂCU, spectacolul „Gardenia” de Elzbieta Chowaniec,  Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P.Hasdeu” va concura pentru Premiul pentru cea mai bună lucrare regizorală. 

Alina CARP, pentru rolul Lady Macbeth, spectacolul „Tragedia lui Macbeth” de William Shakespeare, regie Linas Marijus Zaikauskas, Teatrul Republican Muzical – Dramatic „B.P.Hasdeu” este nominalizată pentru Premiul pentru cel mai bun rol feminin

Spectacolul „ Gardenia” de Elzbieta Chowaniec,  regie Luminița Țâcu și  Spectacolul „Rugăciunea de la Cernobâl”  de Svetlana Alexievici, regie Linas Marijus Zaikauskas sunt nominalizați pentru Premiul pentru cel mai bun spectacol de forme mici. 

Igor CARAS, pentru rolul Naratorul, spectacolul „Tragedia lui Macbeth” de William Shakespeare, regie Linas Marijus Zaikauskas, este nominalizat pentru Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin. 

Juriul de selecție al Galei Premiilor UNITEM 2023, ediția a XXII-a, a fost format din:

– Angelina Roșca-Ichim, critic de teatru, dramaturg, doctor în studiul artelor, profesor universitar, Maestru în Artă; 
– Vitalie Jacotă, actor, regizor, Artist al Poporului;
– Dana Strungaru, actriță, regizor, profesor universitar.

Articole similare