Publică un anunț
piatasud.md

Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul a luat mai multe premii la ”Gala premiilor UNITEM”

Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul a luat mai multe premii la ”Gala premiilor UNITEM”

La cea de-a 22-a ediție a Galei Premiilor UNITEM 2023, Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul a luat numeroase premii. Evenimentul s-a desfășurat în sala Teatrului Național „Satiricus” Ion Luca Caragiale din Chișinău pe 15 mai 2023.

Premiul pentru cel mai bun spectacol de forme mici a fost acordat spectacolului „Gardenia” de Elzbieta Chowaniec, regizat de Luminița Țâcu, din cadrul Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul.

„Spectacolul Gardenia, eu sunt cea mai tânără Gardenie, este debutul meu. Sunt foarte mulţumită că acest spectacol a fost apreciat. Este un spectacol despre femei, despre puterea femeii”, a spus Valeria-Elena Gurova, actriţă la Teatrul Republican Muzical-Dramatic din Cahul.

Igor Caras a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin pentru interpretarea sa din spectacolul „Tragedia lui Macbeth” de William Shakespeare, regizat de Linas Marijus Zaikauskas, la Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul.

”Oricare premiu este valoros. Am mai spus-o şi o mai repet pentru că mai deştept nu am să o pot spune. Fiecare rol este ca un copil pe care îl naşti, dar puterea de a crea îţi dă Dumnezeu”, a declarat Igor Caras.

Premiul „Petru Baracci” i-a fost acordat lui Igor Caras, actor la Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu”, pentru contribuția sa remarcabilă în actorie. Premiul „Eugenia Todorașcu” a fost câștigat de Aurica Țăruș, actriță la Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu”. Premiul „Omul din culise” i-a fost oferit lui Grigore Movilă, șef de atelier la Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul. Alina Donea, actriță la Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu”, a primit prestigiosul Premiu al Președintelui UNITEM pentru actorie.

De asemenea, actorii Teatrului de Păpuși „Licurici” au fost premiați pentru cel mai bun spectacol.

Articole similare