Publică un anunț
piatasud.md

Tech Career Expo Cahul vine cu cele mai noi tendințe și oportunități în industria IT!

Tech Career Expo Cahul vine cu cele mai noi tendințe și oportunități în industria IT!

Dacă sunteți interesați de domeniul IT și doriți să aflați care sunt perspectivele de angajare actuale, nu ratați Tech Career Expo Cahul. Acest eveniment este unul dintre cele mai importante pentru profesori, studenți și elevi din regiunea de sud a Republicii Moldova, având scopul de a-i orienta pe participanți în alegerea programelor educaționale solicitate de piață și de potențialii angajatori.

Tech Career Expo Cahul va avea loc la data de 16 mai, începând cu ora 13:00, în incinta Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

În cadrul evenimentului, reprezentanții a șapte companii din domeniul tehnologic și de telecomunicații vor împărtăși experiența lor referitoare la traseele de carieră actuale, stagii, tehnologii de ultimă oră, cererea pieței în ceea ce privește abilitățile și cunoștințele IT și vor oferi recomandări pentru construirea unei cariere de succes în domeniul TIC.

– Halley Soft – o echipă de specialiști care prestează servicii IT și oferă servicii soft pentru Halley Informatica, care este lider în furnizarea de servicii și programe specializate pentru Autoritățile Publice Locale din Italia.

– Magic Solutions este o companie care creează software, oferă consultanță în tehnologie și crează produse digitale atât pentru corporații de top, cât și pentru start-up-uri, având o mulțime de proiecte finalizate cu succes. Specialiștii folosesc tehnologie de ultimă generație pentru a dezvolta aplicații web și mobile prietenoase și oferă suport pe termen lung pentru clienții lor. În prezent, compania are peste 50 de angajați în sediul principal din Harghita, România și în sediile din Odorheiu Secuiesc, București, Budapesta, Sfântu Gheorghe și Cahul.

– Draexlmaier se specializează în sisteme electrice și de baterii inovatoare, componente electrice și electronice moderne și interioare exclusive.

– Echipa Fortal MD oferă o gamă largă de servicii în domeniul IT – crearea site-urile web flexibile, cu un design atrăgător, modern și folosind ultimele tehnologii. Totodată, compania crează logotipuri, bannere, postere și alte elemente ale designului grafic, dar și redactare multimedia. Un alt serviciu oferit de companie este reparația echipamentelor digitale, instalarea sistemelor de supraveghere și întreținerea acestora.

– Allied Testing este o companie de vârf specializată în QA și testare, cu accent pe piețe de capital, tranzacționare și industrie financiară. Expertiza profundă în domeniu, prezența globală și capacitățile tehnice excelente ale personalului au permis Allied Testing să devină un partener de asigurare a calității ales de companii precum Thomson Reuters, Bursa de Valori din Londra, Barclays Capital, HSBC sau JP Morgan, ș.a. Din 2005 este prezentă în Moldova, iar astăzi echipa locală depășește 400 de angajați.

– ISD este un furnizor de servicii de dezvoltare de software din Chișinău care se angajează să creeze o experiență consistentă pentru clienți și să promoveze un mediu de lucru care să ofere putere de decizie pentru fiecare membru al echipei. Fluxul de lucru al companiei este amplificat de colaborarea cu Inther Group, partenerul strategic din Olanda, care asigură sinergia dintre flexibilitatea unei echipe dedicate și oportunitățile oferite de grup.

– Amdaris. Fondată în Marea Britanie în 2009, furnizează servicii inovative de dezvoltare software, design de produs, transformare digitală, suport de aplicații și consultanță de la sediul din Marea Britanie și centrele de livrare din Europa de Est din Moldova, România, Ucraina și Bulgaria.

Specialiștii din domeniul tehnologiei vor preda în cadrul a șase ateliere cu tematici de actualitate. Printre subiectele abordate în cadrul atelierelor se enumeră: orientarea în cariera IT; startul unei cariere în IT; dezvoltare web, testarea produselor software, etc.

Workshop-urile la care veți putea participa în cadrul evenimentului sunt: 

  1. Cum să începi o carieră în IT?
  2. De la A la Z: Cum să-ți construiești o carieră în dezvoltarea de site-uri web?
  3. Synergy Framework
  4. Descoperă importanța managementului de proiect în industria IT! 
  5. Trei căi spre o carieră de inginer QA. Pe care s-o alegi? 
  6. Ce se află în spatele Back End?
  7. Există viață după examenele de BAC?

Tech Career Expo Cahul este unul dintre cele mai importante evenimente pentru profesori, studenți și elevi din regiunea de sud a Republicii Moldova. Acesta are ca scop facilitarea conexiunilor dintre mediul academic și cel de afaceri tehnologice și orientarea participanților în alegerea programelor educaționale solicitate de piață și de potențialii angajatori. Participarea la eveniment este gratuită.

Tech Career Expo Cahul este organizat în cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Ambasada Suediei în Republica Moldova.

În perioada 16-17 mai, cu ocazia celebrării Zilei Europei, la Cahul va avea loc o serie de evenimente organizate în cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”. Acestea sunt realizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Cahul și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” și au drept scop creșterea gradului de vizibilitate a oportunităților de afaceri și creșterea profesională din regiune.

Printre evenimente se numără Cahul Business Summit, EdTech Forum și Tech Career Expo, lansarea EU Innovation Center Cahul – Inotek și a ediției a II-a “Laboratoare Digitale”, care se vor concentra pe afacerilor mici și mijlocii, digitalizării și inovației, precum și pe educației și perspectivelor din lumea IT.

Articole similare