Publică un anunț
piatasud.md

Tentativă de contrabandă cu țigări, deconspirată în PTF Cahul

Tentativă de contrabandă cu țigări, deconspirată în PTF Cahul

Polițiștii de frontieră împreună cu inspectorii vamali au dejucat planul unui conațional, care avea intenția de a transporta peste frontiera de stat, produse de tutungerie.

Incidentul a fost consemnat astăzi 30 ianuarie 2020, pe sensul de ieșire din țară.

La linia de control s-a apropiat un automobil de model Mercedes Sprinter cu numere de înmatriculare moldovenești, la volanul căruia se afla un locuitor al orașului Căușeni, în vârstă de 38 de ani.

Bărbatul a prezentat un comportament agitat în timp ce aștepta să-i fie restituite documentele de călătorie. Astfel, polițiștii de frontieră au întreprins verificări asupra mijlocului de transport, unde a fost solicitat ajutorul inspectorilor vamali.
Astfel, în mijlocul de transport au fost descoperite trei colete în care se afla o cantitate de 710 pachete de țigări de diferite mărci, cu și fără timbru de acciz.
Audiat, conducătorul auto a menționat că nu cunoște nimic despre bunurile descoperite în colete, iar alte detalii s-a eschivat de a comunica.

Pe cazul dat a fost întocmit proces-verbal de constatare și audiere, conform art. 287 al. 10 Cod contravențional al Republicii Moldova. Cercetările continuă sub toate aspectele legale până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Articole similare