Publică un anunț
piatasud.md

Țigări de contrabandă ascunse în echipamentul unui autocar, depistate la frontiera Galați//FOTO

Țigări de contrabandă ascunse în echipamentul unui autocar, depistate la frontiera Galați//FOTO

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați, au descoperit 30.000 de țigarete de contrabandă ascunse în plafonul unui autocar și în echipamentul de sonorizare al acestuia.

Țigaretele, în valoare totală de 18.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 30 septembrie 2020, în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați – I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, un autocar înmatriculat în România, ce se deplasa pe ruta Chișinău – Plzen și în care se aflau 28 de pasageri și doi șoferi.

Potrivit echipa.md , în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în plafon, echipamentul de sonorizare și cutia mecanismului de acționare a ștergătoarelor de parbriz, 30.000 de țigarete (1.500 de pachete).

Cei doi șoferi, cu dublă cetățenie română și R.Moldova, au declarat că au achiziționat pachetele de țigări și intenționau să le comercializeze în orașul Plzen, cu scopul obținerii de venituri suplimentare.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a țigaretelor, în valoare totală de 18.000 de lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

Articole similare