Publică un anunț
piatasud.md

Timp de 7 ore s-a sărbătorit la Cahul jubileul Ioanei Căpraru!

Sute de persoane au venit, din toate colţurile raionului, duminică la Cahul pentru a urmări concertul jubiliar al Ioanei Căpraru.

Piaţa Horelor, pavarea căreia a finisat cu câteva zile înainte de eveniment, s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toţi iubitorii de muzică populară care au venit să urmărească iubiţii interpreţi originari din raionul Cahul.

Spectacolul a fost deschis de Ansamblul de dans „Izvoraşul” după care au evoluat câţiva interpreţi locali.

Ioana Căpraru, în această zi, a primit de la Preşedintele Raionului diploma de „Cetăţean de Onoare a raionului Cahul” pentru contribuţia sa la dezvoltarea culturii şi ridicării prestigiului raionului Cahul la nivel naţional şi internaţional.

Spectacolul a durat patru ore şi împreună cu Ioana Căpraru pe scenă au evoluat Lidia Bejenaru, Maria Sarabaş, Larisa Arseni, Adam Stângă şi interpreţi din România: Aurica Totolici şi Mitriţa Velicu.

Interpreţii vau evoluat sub acompaniamentul Orchestrei de muzică populară „Plai moldovenesc” condusă de Vladimir Serbuşcă.

După finisarea spectacolului, a fost organizată şi tradiţionala Horă de Duminică care a durat 3 ore, până la ora 23:00.

Ioana Căpraru s-a născut la 6 septembrie în anul 1952 în satul Cotihana, Cahul.

În prezent, este solistă a Orchestrei de muzică populară „Plai moldovenesc” a Ministerului Afacerilor Interne, condusă de soţul ei, violonistul şi dirijorul Vladimir Serbuşcă.

În 2009, Ioana Căpraru primeşte înalta distincţie – Artist a Poporului Republicii Moldova. 

Articole similare