Publică un anunț
piatasud.md

Timp de o lună în s. Crihana Veche va avea loc recensământul de probă al populației

Timp de o lună în s. Crihana Veche va avea loc recensământul de probă al populației

În perioada 28 august – 10 octombrie va avea loc recensământul de probă al populației în satul Crihana Veche, la care vor lucra 6 recenzori. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei teritoriale Cahul pentru recensământul populației și locuințelor din Republica Moldova în anul 2024.

Cei șase recenzori vor fi responsabili de colectarea datelor și adresarea întrebărilor către populație pentru a testa și pregăti procesul de recensământ pentru anul 2024.

Recensământul de probă va cuprinde în total 11 localități selectate pentru a testa metodologiile, procedurile și procesul tehnologic de prelucrare a datelor în vederea asigurării calității informațiilor colectate. Datele oferite la recensământ vor fi confidențiale și protejate conform legilor privind recensământul populației și locuințelor și a statisticii oficiale.

Participarea la recensământul de probă este obligatorie și nu scutește de participarea la recensământul oficial din 2024.

Amintim că ultimul Recensământ al populației și al locuințelor a fost efectuat în 2014 de către BNS în perioada 12-25 mai, unde s-au colectat în premieră informații despre unitățile de locuit și spațiile colective de locuit, indiferent de tipul și situația ocupării acestora.

Articole similare