Publică un anunț
piatasud.md

Tineri din Palestina și Kenia, reținuți în timp ce încercau să traverseze ilegal frontiera în proximitatea portului Giurgiulești

Tineri din Palestina și Kenia, reținuți în timp ce încercau să traverseze ilegal frontiera în proximitatea portului Giurgiulești

Doi tineri, originari din Palestina și Kenia, au fost reținuți în proximitatea portului Giurgiulești, în timp ce căutau o cale ilegală ca să ajungă în România. Cazul a fost înregistrat în data de 29 decembrie a.c.

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești au surprins străinii alergând pe drumul de cale ferată, din direcția frontierei de stat cu Ucraina spre linia de frontieră cu România.

La observarea patrulei, aceștia nu s-au supus cerințelor legale de a opri și s-au ascuns printre garniturile de tren. Ca urmare a acțiunilor de intervenție, la scurt timp polițiștii de frontieră au reținut persoanele.

În cadrul audierilor, a fost stabilită identitatea străinilor – un cetățean al Keniei de 29 de ani și un cetățean al Palestinei, în vârstă de 26 de ani.

Din declarațiile acestora s-a aflat că intenționau să traverseze ilegal și frontiera moldo-română, după ce au pătruns în mod fraudulos în Moldova din Ucraina. Ba mai mult, tinerii au comunicat că pe teritoriul statului român ar fi fost așteptați de către o călăuză, care urma să le asigure deplasarea până în Germania.

În continuare sunt întreprinse acțiuni procesuale, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Articole similare