Publică un anunț
piatasud.md

Tinerii din Cantemir și Leova au participat la Startup School by Dreamups 2024. Vezi detalii

Tinerii din Cantemir și Leova au participat la Startup School by Dreamups 2024. Vezi detalii
© Sursa: StartupSchool.md

Pe 27 iunie, a avut loc programul național Startup School by Dreamups, ediția 2024. În cadrul evenimentului au participat inclusiv tinerii din Cantemir și Leova, alături de alte 20 de echipe din Republica Moldova.

Datorită acestei experiențe, tinerii au învățat principiile antreprenoriatului tech și le-au aplicat în crearea propriilor startup-uri.

Astfel, la etapa finală a programului Startup School, tinerii din cadrul ,,Teens Financial Development” , IPG „Mihai Eminescu”, Cantemir au creat o platformă online de educație financiară care include cursuri interactive, lecții, videoclipuri și opțiuni premium. Echipa SwiftTECH, IPLT „Constantin Spătaru”, Leova a propus un dispozitiv medical cu soft intern, capabil să efectueze analize medicale la domiciliu, iar NOVAPASSA, IPLT „Constantin Spătaru”, Leova – o platformă educațională pentru elevi, cu materiale școlare în română și engleză și teste personalizate.

,,Startup School este primul pas pentru liceeni și liceene în lumea antreprenoriatului tehnologic. După ce finalizează acest program, încurajăm pe fiecare să-și continue călătoria și să-și dezvolte potențialul. La Dreamups, suntem pregătiți să sprijinim această dorință, oferind suport de creștere tinerilor prin ecosistemul nostru de accelerare, investiții și comunitate.”, a transmis Crina Burcă, partnerships & fundraising manager, Dreamups

Programul este dezvoltat în cadrul inițiativei „De la liceu la lider: Sprijinirea tinerilor specialiști și a viitorului în Republica Moldova prin incluziune și accesibilitate”, realizat de Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat Dreamups ca parte a proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană.

Startup School este de asemenea susținut și finanțat de Uniunea Europeană prin Proiectul EVOLVE4GE – „Egalitate de gen pentru dezvoltare” implementat de UN Women Moldova, Fundația Est-Europeană finanțată de Suedia și realizat cu suportul partenerilor strategici Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, Ukraine-Moldova American Enterprise Fund.

Autoare: Bianca Gorlenco

Articole similare