Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// Tinerii din zona de sud au învățat cum să fie mai imuni la dezinformare

În perioada 15-17 decembrie și 22-24 decembrie, 30 de tineri din raionul Cahul au fost intruiți în cadrul școlii de iarnă „Tinerii din regiunea de sud combat dezinformarea”, organizată de ziuadeazi.md și IPWR.

Timp de trei zile tinerii au învățat cum să combată dezinformarea și să promoveze informații veridice. Atelierul s-a desfășurat atât pentru vorbitorii de limbă rusă, cât și cei de limbă română.

„La acest atelier, tinerii sunt instruiți cum să depisteze o informație falsă, dar mai exact care e rolul jurnalistului în aducerea informației corecte. Este foarte important că, după atelier, participanții vor avea posibilitatea să se ducă în localitățile lor, să desimineze această informație și altor tineri sau altor grupuri de persoane, să-i inițieze despre cum să verifice, să raporteze sau să filtreze o informație atunci când o găsesc în surse sau portaluri credibile sau obscure”, a spus Lilia Zaharia, expertă națională.

Acest produs face parte din Proiectul „Contracararea Dezinformării în Moldova”, implementat de Institutul pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR) și partenerii săi locali.

Articole similare