Publică un anunț
piatasud.md

Trageri de luptă la Cahul. Ministerul Apărării îndeamnă cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară

Trageri de luptă la Cahul. Ministerul Apărării  îndeamnă cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară

„Militarii din Brigada de infanterie motorizată „Dacia” execută, în perioada 27-28 decembrie, curent, trageri de luptă la Centrul de instruire al unității din municipiul Cahul”, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării publicat pe Facebook.

Militarii în termen și pe contract din subunitățile de artilerie sunt antrenaţi în desfăşurarea unui exerciţiu practic, în cadrul căruia execută trageri din aruncătorul de bombe.

Antrenamentele au loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2022.De menţionat că populația din localitățile aferente poligonului din Cahul a fost informată, prin intermediul autorităților publice locale, despre desfășurarea antrenamentelor cu executarea tragerilor de luptă.

„La finalul exercițiului, vehiculele militare implicate în aceste instruiri se vor deplasa de la poligon spre unitate. În acest context, îndemnăm cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări” se spune în comunicat.

Articole similare