Publică un anunț
piatasud.md

Trei călători, depistați cu acte falsificate în weekendul trecut la frontiera de sud

Trei călători, depistați cu acte falsificate în weekendul trecut la frontiera de sud

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au înregistrat trei cazuri de fals în actele de călătorie.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați, sensul de intrare în R. Moldova, un cetățean al Ucrainei a prezentat la control certificatul de înmatriculare a remorcii cu semne de falsificare. În rezultatul cercetărilor remorca a fost indisponibilizată pe teritoriul SPF Giurgiulești până la elucidarea cazului. Despre faptul că actul este fals conducătorul auto nu cunoștea, deoarece setul de documente i-a fost înmânat de către reprezentantul firmei transportatoare.

În același punct de trecere, direcția ieșire din R. Moldova, un șofer cu dublă cetățenie (RM/RO) în vârsta de 28 ani a prezentat permisul de conducere polonez, cu semne rezonabile de falsificare. În declarații, persoana a precizat că urmase cursuri de instruire auto în Polonia, pentru care ar fi achitat suma de 1800 EUR, despre faptul că deținea permis fals nu cunoștea. Și-a continuat călătoria în calitate de pasager.

În punctul de trecere a frontierei Basarabeasca, pe sensul de ieșire din R. Moldova, un conațional a prezentat la control acte falsificate pentru autoturismul său. Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au constatat că revizia tehnică conține indici de falsificare. La cele depistate, persoana a declarat că atele i-au fost perfectate în Irlanda și ar fi achitat suma de 50 euro pentru reînnoirea documentelor. 

În fapt, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. Cercetările continuă.

Articole similare