Publică un anunț
piatasud.md

Trei cetățeni ai R. Moldova din Găgăuzia reținuți în Bulgaria pentru complicitate în atacul terorist din Istanbul

Trei cetățeni ai R. Moldova din Găgăuzia reținuți în Bulgaria pentru complicitate în atacul terorist din Istanbul

Autoritățile bulgare au reținut cinci persoane suspectate că au ajutat autorii atentatului cu bombă de la sfârșitul săptămânii trecute din centrul Istanbulului, în urma căruia șase persoane au fost ucise și 81 rănite.

Potrivit procurorilor bulgari, cele cinci persoane, dintre care trei cu cetățenie moldoveană, sunt acuzate că i-au asistat pe suspecții principali și le-au acordat „ajutor logistic” să fugă, transmite europalibera.org

Potrivit AFP, doi dintre cei reținuți sunt kurzi sirieni – un bărbat și o femeie de 31 de ani. Ceilalți trei sunt „cetățeni moldoveni din regiunea găgăuză”, a spus procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheșev.

Mai târziu, și ministerul de externe de la Chișinău a confirmat informația în privința celor trei cetățeni ai R. Moldova.

„Se confirmă apartenența a trei persoane reținute la cetățenia țării noastre. Ministerul de externe menționează că reprezentanții misiunii diplomatice vor monitoriza cu atenție evoluțiile aferente acestui caz, informând autoritățile relevante din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al instituției, potrivit căruia R. Moldova „a condamnat ferm orice act terorist, inclusiv atentatul de la Istanbul”.

Articole similare