Publică un anunț
piatasud.md

Trei documente falsificate, ascunse sub nișa pragului lateral al mașinii la frontiera din Cahul

Trei documente falsificate, ascunse sub nișa pragului lateral al mașinii la frontiera din Cahul

Polițiștii de frontieră din Cahul  au depistat trei documente cu indici de falsificare, care erau camuflate în mașină de către unul din pasageri. Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de astăzi, 10 august curent, pe direcția ieșire din țară.

În punctul de trecere a frontierei Cahul, pentru formalitățile de control s-a apropiat un autoturism de model Opel Zafira, cu numere de înmatriculare bulgărești. În cadrul verificărilor  inițiale, dar și declarațiilor, persoanele aflate în mijlocul de transport urmau să ajungă în Belgia. Fiind aplicate elementele analizei de risc, polițiștii de frontieră au extins controlul asupra mijlocului de transport și pasagerilor. 

Ca urmare, ascunse sub nișa pragului lateral al autoturismului au fost depistate un permis de conducere moldovenesc și două cărți de identitate, care ar fi eliberate de autoritățile din Bulgaria și România. Unul din documente era emis pe numele unui pasager, legitimat ca cetățean moldovean de 38 de ani, originar din orașul Ceadîr – Lunga. 

La audieri, bărbatul a recunoscut că documentul cu pricina îi aparține, iar celelalte două ar fi urmat să le înmâneze posesorului la destinație. 

Conform procedurilor legale, actele au fost ridicate și ulterior vor fi supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul DR Sud cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1)  CP al RM.

Articole similare