Publică un anunț
piatasud.md

Trupele ruse au ocupat centrala nucleară de la Cernobîl

Trupele ruse au ocupat centrala nucleară de la Cernobîl

Consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Mykhailo Podolyak a anunțat că după o luptă aprigă, Ucraina a pierdut controlul asupra centralei Cernobîl.

„Starea instalațiilor fostei centrale nucleare și a depozitului de deșeuri nucleare de la Cernobîl nu se cunoaște la moment. După atacul lipsit de sens al rușilor este imposibil de spus că centrala nucleară de la Cernobîl este sigură. Aceasta este una dintre cele mai grave amenințări la adresa Europei de astăzi. Cunoscând obiceiurile rușilor, probabil că deja pregătesc provocări la Cernobîl”, a menționat Mykhailo Podolyak.

Potrivit jurnaliștilor de la UNIAN, trupele invadatorilor au intrat în zona centralei nucleare de la Cernobîl de pe teritoriul Belarusului în această după-amiază. Gărzile Naţionale care păzesc depozitul de deşeuri radioactive au opus rezistenţă.

Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunţat şi el că trupele ruseşti se află în zona Cernobîl, precizând că „aceasta este o declaraţie de război împotriva întregii Europe”.

Articole similare