Publică un anunț
piatasud.md

UEFA a dezvăluit cum vor arăta noile mingi pentru semifinală și finala EURO 2024

UEFA a dezvăluit cum vor arăta noile mingi pentru semifinală și finala EURO 2024
© sursa: uefa.com

Adidas a schimbat paleta de culori a mingii pentru semifinalele și finala Euro-2024, anunță UEFA.

Noul design prezintă un fond argintiu, care simbolizează metalul din care este confecționat trofeul. Elemente vizuale actualizate, inspirate din țara gazdă, cu modele negre în formă de „aripi”, accentuate pe margini, linii și puncte multicolore.

Schimbarea culorii de la alb la argintiu are ca scop simbolizarea trofeului pentru care vor lupta echipele finaliste.Adidas a asigurat că noul design va fi vizibil pe teren și nu va reflecta lumina, oferind o experiență optimă de joc.

Mingea actualizată, numită Fussballliebe Finale (tradusă ca „dragoste de fotbal”), va fi utilizată în cele trei meciuri rămase ale turneului, semifinalele și marea finală.

Pe lângă aspectul modern, mingea beneficiază de tehnologii de ultimă generație:

  • Tehnologia Connected Ball, care oferă date precise despre poziția sa în timp real, contribuind la îmbunătățirea arbitrajului și a analizei meciurilor.
  • Materiale avansate ce sporesc stabilitatea și aerodinamica mingii, oferind o traiectorie mai previzibilă și lovituri mai precise.

9 iulie: Spania va înfrunta Franța în prima semifinală, urmată de Olanda contra Angliei a doua zi, pe 10 iulie. Marea finală va avea loc la Berlin pe 14 iulie, unde se va decide campioana europeană.

Articole similare