Publică un anunț
piatasud.md

Ultima oră: Cahulenii ar putea un an de zile să nu achite pentru serviciile comunale

Ultima oră: Cahulenii ar putea un an de zile să nu achite pentru serviciile comunale

Decizia Consiliului municipal Cahul prin care au fost dublate tarifele la serviciile comunale prestate de Întreprindere Municipală Gospodăria Comunal Locativă Cahul a fost astăzi anulată de către Judecătoria Cahul. 

Cazul a ajuns în instanță după ce Consiliu nu a răspuns notificării Cancelariei de Stat, prin care s-a solicitat abrogare deciziei pe motiv că nu s-a respectat procedura de consultare publică. 

Citește și: Gospodăria Comunal Locativă solicită dublarea unor tarife pentru serviciile prestate

Potrivit portalului guvernamental al instanțelor, această ședință, de pronunțare, este a patra la număr pe acest caz, prima fiind desfășurată la finele lunii martie. 

Citește și: Au fost ajustate tarifele la serviciile comunale în Cahul

Acum, dacă hotărârea instanței va rămâne în vigoare, majorarea tarifelor din luna iunie 2022 se declară nulă și se revine la tarifele din anul 2010. În acest caz, administrația Întreprinderii Municipale Gospodăria Comunal Locativă Cahul va trebui să recalculeze plata pentru servicii sau să restituie banii achitați de populație în plus. 

Chiar dacă au fost dublate tarifele în iunie 2022, pe site-ul  ÎM Gospodăriei Comunal Locativă Cahul și până acum sunt publicate tarifele din 2011, care de asemenea au fost contestate și anulate în instanță. 

Articole similare